Wat kun je met flexibele schuimen in isolatie koudetechniek?

05-01-2021

 

 

Wanneer je werkzaam bent in de isolatiebranche dan zijn flexibele- en harde schuimen zeker niet onbekend. In alle vormen en maten en in alle denkbare afmetingen. Maar wanneer kies je nu voor hardschuim isolatie of flexibele schuim isolatie? Deze blog spitsen we volledig toe op de flexibele schuimen. Wanneer pas je flexibele schuimen toe en wat zijn hiervan eigenlijk de voordelen?

 flexibele schuimen

 

Zoals eerder geschreven in een voorgaande blog zijn flexibele schuimen ongeëvenaard veelzijdige materialen welke op talloze manieren een functie kunnen vervullen binnen de isolatietechniek. De belangrijkste voordelen van flexibele isolatiematerialen zijn:

  • Flexibel toepasbaar
  • Sterk isolerend vermogen
  • Gebruiksgemak

 

De combinatie van de flexibele toepasbaarheid en het sterk isolerende vermogen is hierin wellicht het grootste voordeel omdat deze materialen hierdoor snel en efficiënt in te zetten zijn op eender welke plek. Onafhankelijk van vorm en afmeting.

 Wil je graag wat meer weten over de manieren waarom flexibele schuimen geproduceerd worden? Daarvoor verwijzen we graag door naar deze blog op onze website; klik hier.

 

Maar wanneer kies je dan voor flexibele isolatiematerialen i.p.v. harde isolatieschalen? Waarschijnlijk veel vaker dan je zult verwachten.

Voor de leidingen is er keuze uit vele soorten voorgevormde hardschuimen welke zich makkelijk laten ‘monteren’ en met speciale lijmen en of folie afgewerkt kunnen worden.

 

Maar daarna komen de lastigere klusjes, vaak het afwerken. Groot formaat buizen, bochten in leidingen, kleine hoekjes, vreemde vormen enzovoorts. Daar bieden de flexibele schuimen uitkomst. De naam zegt het al flexibel en dus qua vorm aanpasbaar aan het te isoleren oppervlak.

Wat betreft isolatiewaarden doen ze niets onder voor hardschuimen en ze zijn net zo makkelijk te verwerken met de juiste lijmen. Zo zorgen de lijmen voor een goede hechting aan het te isoleren oppervlak en de isolatie-tape voor een goede afsluiting van naden en kieren.

Flexibele schuimen zijn dus de alleskunners van de isolatiematerialen!

  

Bij Van Buren International hebben we een grote voorraad van isolatiematerialen, waaronder flexibele schuimen.

Wil je hierover meer informatie, advies en/of een passend prijsvoorstel? Neem contact met ons op per mail via info@vanbureninternational.nl of telefonisch op 0031 – (0)411 644565.