Voorgeïsoleerde beugels, waarom toepassen?

16-07-2020

Wanneer je in de koeltechniek of installatietechniek werkt klinkt dit niet vreemd, leidingen worden bevestigd met beugels. Wanneer het om koelleidingen gaat, zorg je dat deze goed geïsoleerd zijn, maar gebruik je dan ook de normale beugels voor het bevestigen van deze geïsoleerde leidingen?

In deze blog van Van Buren International willen we je graag meer vertellen over het toepassen van voorgeïsoleerde beugels.

 Voorgeïsoleerde beugels 

In de isolatiebranche is niets zo belangrijk dan het goed isoleren van o.a. leidingen en ruimtes. Daarbij zijn we bekend met het verwerken van flexibele schuimen voor bijvoorbeeld het isoleren van leidingen en hardschuimen voor het isoleren van grotere vlakke oppervlaktes, vaak wanden en vloeren. Naden er kieren worden afgewerkt met een breed scala van tapes en lijmen. Maar heb je al een stil gestaan bij de bevestiging van die leidingen?

 

Dit word vaak vergeten. Goed geïsoleerde leidingen worden met een niet geïsoleerde beugel tegen een plafond of wand bevestigd. Hier hebben we ook direct de kern van het probleem dat we in deze blog willen bespreken, want deze niet geïsoleerde beugels vormen een koudebrug. Dat is natuurlijk zonde van al het overige goede werk.

 

Voorgeïsoleerde beugels en pijpbevestigingen zijn vaak gemaakt uit meerdere delen. In de meeste gevallen bestaan ze uit 2 halve PUR schalen (met een hoge densiteit) met daarin 2 stalen beugels.  Door het gebruik van de PUR schalen word er voorkomen dat de leiding te veel kou/temperatuur afgeeft aan de beugels en andersom dat de beugels niet te veel warmte afgeven aan de koele leidingen.

 

Voorgeïsoleerde beugels worden zoals gezegd vaak vergeten terwijl ze van grote waarde zijn. Ongemerkt gaat er anders een hoop kou verloren!

 

 

De besproken voorgeïsoleerde beugels zijn er in vele soorten, maten en vormen van bevestigingen. Voor de bevestiging van ‘hangende’ en/of ‘staande’ koel- en vriesleidingen, zelf toepassingen met een geluiddempende bevestiging.

 

 

Zitten er aan de toepassing van voorgeïsoleerde beugels meer voordelen? Jazeker:

  • significante besparing aan hoge arbeidskosten
  • besparing op energiekosten
  • geen onderhoud nodig

 

 

Wil je graag meer informatie ontvangen over de door Van Buren International te leveren voorgeïsoleerde beugels of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op.