Leidingdragers Kooltherm van Kingspan nieuw product Van Buren International

30-08-2018

Kooltherm

 Het Kooltherm leidingisolatie systeem bestaat uit Kooltherm FM leidingisolatie die, in combinatie met de Kooltherm Geïsoleerde Leidingdragers, een volledig sluitend en hoogwaardig isolatiesysteem vormen, geschikt voor zowel koude als warme leidingen in een gebouw.

Door de uitstekende thermische eigenschappen is Kooltherm FM Leidingisolatie een hoogwaardiger en meer vooruitstrevend alternatief dan de standaard isolatie in wol en/of elastomeer. 

Kooltherm geïsoleerde leidingdragers zorgen voor een optimaal draagvermogen en beschermen de isolatie gelijktijdig tegen compressie.

De geïsoleerde leidingdragers zijn speciaal ontworpen voor toepassing in steunen, hangers, beugels en klemmen en bieden ondersteuning voor de hoge drukbelasting die ontstaat in deze toepassingen. Van Buren International zal van deze geïsoleerde leidingdragers voorraad gaan voeren.

De brandklassificatie van Kooltherm FM Leidingisolatie is met BL-s1, d0 de best mogelijke voor een isolatiemateriaal gebaseerd op kunststof. In combinatie met de Kooltherm FireSleeve brandmanchetten is het mogelijk om met relatief eenvoudige middelen een uiterst brandveilig isolatiesysteem te voorzien.

Wij houden je op de hoogte en kijken er naar uit om de samenwerking met Kingspan het komend jaar verder gestalte te geven.