Hoe goed is het isolatiemateriaal beschermd tegen vochtopname?

03-08-2021

Isolatiematerialen voor koelsystemen zouden ook op lange termijn goed moeten kunnen fungeren, en dus moeten ze beschermd worden tegen binnendringend vocht. Doordat water een veel hogere thermische geleiding heeft dan isolatiematerialen. Daardoor zorgt de opname van vocht voor een hogere thermische geleiding van de isolatie, zodat de isolatiewaarde afneemt.

Wat gebeurt er als vocht binnendringt in het isolatiemateriaal: dan kan corrosie onder de isolatie ontstaan, is schimmelvorming mogelijk en neemt het energieverlies toe. Daardoor ontstaan er extra onderhoud- en reparatiekosten.

Het materiaal kan zijn functie verliezen doordat het isolerende effect snel afneemt. Dus hoe goed het isolatiemateriaal beschermd is tegen vochtopname is de belangrijkste vraag.

Daarom wordt dampdichte isolatie toegepast in de isolatie voor koeltechniek. Van Buren International levert hoogwaardige isolatiematerialen met een lange levensduur die zeer snel en efficiënt zijn aan te brengen, waardoor je tijd en geld bespaart.