Blog: Hardschuimen

16-01-2019

HARDSCHUIMEN

Wij verwerken polyurethaan (PUR) en polyisocyanuraat (PIR) blokschuim. De verwerking van de blokken tot platen en vormdelen vindt plaats op onze moderne machines.

Polyurethaan is kunstof. Door additiepolymerisatie worden via urethaanverbindingen diverse soorten polymeren chemisch met elkaar verbonden.

Hierdoor is er een veelvoud aan mogelijkheden ontstaan om de eigenschappen van het uiteindelijke materiaal te bepalen, zoals stijfheid, hardheid, chemische resistentie enz.

Met deze hoogwaardige polyurethaan producten kun je dus isoleren, modelleren, gieten, sprayen, injecteren of lijmen.

Polyurethaanschuim zie je ook terug in sandwichpanelen, koel- en vriespanelen, carrosseriebouw, scheepsbouw, technische isolatie, polyesterproducten en modelbouw.

Styrofoam is voor een harde polystyreen isolatieplaat; de blauwe variant is een xps hardschuim (xps is extruded polystyrene). 

Door onze ruime ervaring in de branche zijn wij in staat om voor nagenoeg elke situatie de passende oplossing te leveren. Alle PUR / PIR blokschuimen hebben een sterk isolerend vermogen en zijn verkrijgbaar vanaf 32 kg/m3.

Naast standaard maten worden ook klantspecifieke breedtes en lengtes geleverd.

Tenslotte zijn ook verschillende brandklassen mogelijk. Kenmerkend voor polyurethaanschuim is de hoge isolatiewaarde gecombineerd met uitstekende mechanische eigenschappen. Bovendien investeert ….voortdurend in nieuwe technologie om aan de stijgende vraag en eisen te blijven voldoen.

 

WIL JE MEER INFORMATIE OVER HARDSCHUIMEN ?